Založ si blog

Donald Trump dostane možnosť prezentovať sa v úlohe prezidenta .

V kontexte volieb prezidenta USA som napísal blog „Bude svet po prezidentských voľbách USA bezpečnejší?“ , ktorý som ukončil vyjadrením, že považujem tieto voľby prezidenta USA za významný moment, ktorý napovie v akom bezpečnom svete budeme žiť.

Tieto voľby prezidenta prebiehali v ostrej konfrontácii kandidátov už v rámci oboch najprestížnejšich straníckych skupín – demokratov a republikánov s gradáciou pri vybraných kandidátov týchto skupín – Clintonovej a Trumpa. Výsledok však je známy a Donald Trump bude 45. prezidentom USA. V súlade s otázkou môjho predchádzajúceho blogu o bezpečnejšom svete, to závisí, ktoré zo svojich často až protirečivých vyhlásení bude Donald Trump napĺňať.

Tento blog však píšem aj preto, že chcem jeho čitateľov upozorniť na ukážkovú manipuláciu, na to čomu sa hovorí „vymývanie mozgov“. Od samého začiatku až do posledného dňa pred voľbami mainstreamové média predkladali preferenčné skóre v prospech Hillery Clintonovej. Ešte aj v posledný deň niektoré agentúry priniesli preferenčné výsledky s výsledkom 2% v prospech Hillery. Pritom už niekoľko týždňov predtým a zvlášť po druhej televíznej debate bolo celkom zrejmé, že Hillery ide dolu vodou. Podarilo sa mi nájsť aj niekoľko záberov z meetingov Hillery, kde fotograf urobil nie príliš vydarený záber, aby prezentoval, že Hillery má „plno“. Potvrdzuje to aj všeobecná reakcia na výsledky. Okrem niekoľko článkov s reakciou na výsledok volieb, že je to čierny deň, šok a podobne , zvlášť hlavné agentúry nehovoria o nejakom zvlášť prekvapujúcom výsledku. A uvedomte si, že toto nie sú praktiky masmédií len v USA.

Myslím si, že tieto voľby ukázali v plnej nahote ako vyzerá demokracia Made in USA. Inak u mňa stratili USA kredit demokratického štátu od atentátu na prezidenta J. F. Kenedyho.

Nástup Donalda Trumpa je spojený s očakávaním zmien. Aj nástup prezidenta Obamu bol plný očakávania, zvlášť keď za jeho reči dostal dokonca Nobelovú cenu za mier.

Donald Trump sa ujme funkcie prezidenta v januári 2017, čo je ešte dosť dlhá doba. Myslím dosť dlhá doba v súvislosti s tým, že podľa prefabrikovaných preferencií a mohutnej mainstreamovej populácii, Donald Trump nie je zrejme žiadaným prezidentom súčasnej vládnucej americkej špičky a americkej generality. Doba je dnes taká, že asi by nebolo veľkým problémom z inscenovať divadlo s nejakým nepríčetným teroristom, pri ktorom by Trump mohol prísť o život. A v histórii USA sú s tým skúsenosti, brat J.F. Kenedyho, Róbert Kenedy, ako bezkonkurenčný favorit na prezidentský úrad, postihol ten istý osud ako jeho brata.

Dúfam však, že nič zvláštneho sa nestane a Donald Trump bude mať možnosť ako prezident USA prezentovať ako to vlastne s tým svetom myslí.

O čom sa nehovorí u nás ale ani v EU

05.02.2024

V USA sa z blížiacimi prezidentskými voľbami stupňuje napätie v spoločnosti do takej miery, že i v médiach sa objavujú vyjadrenia rôznych politikov, ako z radov „demokratov“, tak i „republikánov“, o obavách z občianskej vojny. Myslím, že podhubie pre toto napätie vytvára enormná nelegálna migrácia hlavne v južných štátoch USA. Hlavným ohniskom sa javí Texas, [...]

USA – Texas ?

27.01.2024

Text som vybral z novín Newsweek z článku „Ako Najvyšší súd USA podporuje na hraniciach Grega Abbotta za nezávislý Texas“ ( úryvok článku, voľný preklad ) : V každom prípade majú texaskí nacionalisti za sebou pár rokov práce. V decembri TNM doručila Republikánskej strane Texasu v Austine petíciu s počtom 139 456 ľudí. To si vyžiadalo poradné referendum o [...]

Zásadne som proti vojne, ale . ..

28.02.2022

Zásadne som proti vojne, ale… Každá vojna je zlá, teda aj tá ktorá práve prebieha na Ukrajine. Však všetky činy, ako jednotlivcov, čí skupín, politikov, aj predstaviteľov štátov, majú svoje príčiny a ciele. Myslím si, že v tomto zmysle, ak chceme hodnotiť nejakú udalosť, dokonca ju odsúdiť, mali by sme skúmať jej príčiny a ciele. Len tak sa totiž dá dospieť [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 98190x
Priemerná čítanosť článkov: 2728x

Autor blogu

Kategórie