Založ si blog

Problémy D. Trumpa a útok na sýrsku základňu.

Útok na sýrsku základňu u politikov, nohsledov USA, a mainstreamových novinárov, dobre platených za oblbovanie ľudí, vyvolal nadšené „Hurá !“ silná amerika je opäť späť. To, že v každom prípade útok možno použiť za flagrantný príklad agresie im vôbec nevadí. A pretože sú pre demokraciu a humanitu za každú cenu, hľadajú zdôvodnenia aby tento čin mohli povýšiť práve za prejav demokracie a humanity. Už na začiatku týchto prevratných zmien tu bol niekto, kto prišiel s vyjadrením „humanitné bombardovanie“.

Tešia sa však predčasne, dôvod útoku je niekde inde.

Možno jednoznačne povedať, že Donald Trump pre štátnu elitu USA, či z radov republikánov, alebo demokratov, nebol žiadaný prezident. Jeho prehlásenia, či k domácej, alebo zahraničnej politike boli proti srsti vládnúcim elitným vrstvám. Keď si preberiete vyjadrenia, a nakoniec aj konanie jeho predchodcov, Busha a Obamu, dospejete k naprostej zhode vo význame reči a v konaní. Tu prišiel niekto, kto vyhlasuje zmeny a riešenie problémov, ktoré boli zrejmé a o ktorých sa zámerne nehovorilo. Hľadali sa všetky prostriedky ako zabrániť Trumpovi nastúpiť do prezidentského úradu. Išlo len o to, aby sa zachoval zdanlivý obraz zákonnosti, veď USA sú jasný príklad demokracie. Prevaha Trumpa však bola natoľko zrejmá, napriek masírovaniu mainstreamom o jasných preferenciách pre Hillary Clintonovú, že poslednú, čo by zákonnú možnosť, bolo prepočítavanie hlasov. Pomerne skoro skončilo a výsledky sa veľmi ani nepublikovali, lebo prevaha Trumpa sa ukazovala ešte výraznejšia. Tak bol Donald Trump uvedený do prezidentského úradu.

Donald Trump hneď od začiatku ukázal, že jeho reči neboli plané a začal s opatreniami, o ktorých hovoril vo svojich rečiach. Je len pochopiteľné, doterajšia štátna elita, republikáni i demokrati, začali mu robiť problémy. Neschválili mu jeho návrhy v zdravotnom poistení (obamacare), z ľudí, ktorých si vybral do administratívy, neboli schválení, prípadne s problémami a krátko na to sa musel vzdať svojho poradcu ( Flynn ). Hlavne zo strany politikov demokratickej strany sú hľadané všetky prostriedky ako by bolo možné na D. Trumpa uplatniť impeachment a dostať ho tak z prezidentského úradu. Problémy D. Trumpa sú aj s generalitou armády USA a s tajnými službami, hlavne CIA.

Na zvrátenie tejto situácie a posilnenie svojej pozície Donald Trump použil útok na sýrsku základňu. Za tento útok zožal uznanie nie len z radov svojej republikánskej strany , ale i z radov demokratickej strany. Generalita dostala tiež príležitosť predviesť svoju silu. Kandidát D. Trumpa na sudcu najvyššie súdu Neil Gorsuch, ktorý sa javil senátu ako problémový, po útoku bol schválený. Trump sa o útoku neinformoval ani senát, napriek tomu, mu za to nebola vytknutá žiadna výtka.

Minister zahraničných vecí USA Rex Tillerson vyhlásil, že ruská strana bola o útoku informovaná.

Reakcia Ruska, že ide o akt agresie odpovedá spôsobu ako bol útok prevedený.

V tejto chvíli to vyzerá, že útok, sťa by odplata za použitie chemických zbraní zabral. Je však otázkou či Donald Trump ustojí blanc na hrane udržania si prezidentského úradu a tlaku viesť politiku v intenciách svojich prezidentských predchodcov, čo znamená ďalšiu eskaláciu napätia.

O čom sa nehovorí u nás ale ani v EU

05.02.2024

V USA sa z blížiacimi prezidentskými voľbami stupňuje napätie v spoločnosti do takej miery, že i v médiach sa objavujú vyjadrenia rôznych politikov, ako z radov „demokratov“, tak i „republikánov“, o obavách z občianskej vojny. Myslím, že podhubie pre toto napätie vytvára enormná nelegálna migrácia hlavne v južných štátoch USA. Hlavným ohniskom sa javí Texas, [...]

USA – Texas ?

27.01.2024

Text som vybral z novín Newsweek z článku „Ako Najvyšší súd USA podporuje na hraniciach Grega Abbotta za nezávislý Texas“ ( úryvok článku, voľný preklad ) : V každom prípade majú texaskí nacionalisti za sebou pár rokov práce. V decembri TNM doručila Republikánskej strane Texasu v Austine petíciu s počtom 139 456 ľudí. To si vyžiadalo poradné referendum o [...]

Zásadne som proti vojne, ale . ..

28.02.2022

Zásadne som proti vojne, ale… Každá vojna je zlá, teda aj tá ktorá práve prebieha na Ukrajine. Však všetky činy, ako jednotlivcov, čí skupín, politikov, aj predstaviteľov štátov, majú svoje príčiny a ciele. Myslím si, že v tomto zmysle, ak chceme hodnotiť nejakú udalosť, dokonca ju odsúdiť, mali by sme skúmať jej príčiny a ciele. Len tak sa totiž dá dospieť [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 97790x
Priemerná čítanosť článkov: 2716x

Autor blogu

Kategórie