Založ si blog

Hrátky „demokracie“.

Hrátky „demokracie“.

Od tzv. „Nežnej revolúcie“ je nám stále prízvukované, že sme sa zbavili totality a vládne tu demokracia. V posledných dňoch bola predvedená funkčná ukážka tejto demokracie. Ide o udalosti, ktoré v týchto dňoch rezonujú v slovenskej spoločnosti – vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka, požiar daňového úradu v Košiciach, brutálna policajná razia v dome publicistu T. E. Rostasa a pridal by som aj demisiu ministra Maďariča. Tieto zdanlivo nesúvisiace prípady majú spoločného menovateľa.

Ján Kuciak – mladý investigatívny novinár, ktorý toho ešte veľmi nepreskákal, ktorý mohol mať aj čisté ambície odhaľovať korupciu a nekalé praktiky v spoločnosti, pracoval pre internetový portál Aktuality.sk. Ján Kuciak spolupracoval aj s agentúrou Georga Sorosa Open Society Foudations, kde mal prednášku na tému „Panama papers“, kauzu cez ktorú Soros chcel priviesť k bankrotu asi 30 bank, aby si ich potom mohol výhodne kúpiť. Teda spolupráca so Sorosom, ktorého nadácia je notoricky známa svojou snahou ovplyvňovať vývoj v krajinách Strednej Európy.

Požiar daňového úradu – tu je istá súvislosť so zavraždeným, nakoľko jeho článok mal byť o korupčných aférach tohto úradu.

Brutálna policajná akcia voči vydavateľovi časopisu Zem a Vek Tiborovi Rostasovi v skorých ranných hodinách za účasti manželky a detí pre článok v ktorom slovenské osobnosti len dotvára prostiedky pre stanovený cieľ.

Vláda Roberta Fica sa mácha v korupčných aférach a vo svojich praktikách je schopná i vraždiť a použiť brutálne násilie,

Demisia ministra Maďariča len završuje tento cieľ jeho vlastnými slovami – „Uvidíme ako to všetko dopadne.“

O čo však vlastne ide ?

USA od nástupu prezidenta D. Trumpa sú v permanentnom súboji medzi ním a pozostalými Obamovej administratívy, ktorí by sa radi videli naďalej ako vedúce osobnosti americkej spoločnosti. Túto situáciu vyhrocuje rastúci vplyv a ekonomické i vojenské úspechy Ruska napriek niekoľko násobne sprísňovanému a predlžovanému embargu. To má nepochybný dopad i na ostatné krajiny vo svete, kde americká prestíž upadá. Je tu aj vplyv na Európu, ktorá sa však dosť delí na krajiny, kde vplyv USA je stále výrazný a tak povediac rozhodujúci ( Poľsko, Pobaltské štáty, tradične Veľká Británia … ) a štáty vystupujúce s vyhláseniami, že EU musí ísť vlastnou cestou neviazať sa na USA, čoraz častejšie sú počuť vyhlásenia o prehodnotenie sankcií voči Rusku. Tu najvýraznejšie vystupuje Nemecko, ktorého vplyv na dianie v EU je čoraz silnejší, i keď má handicap v podobe amerických základní na svojom území. No a do tohto zmätku v Európe sa dostáva Slovensko. Premier Fico sa so svojou politikou aj rétorikou jasne priklonil k Nemecku svojimi vyjadreniami, že Slovensko musí byť v jadre EU. Naviac má celkom pozitívnu ekonomickú bilanciu. No a USA sa nemienia vzdať územia Európy, ktoré potenciálne môže byť dejiskom vojenských konfliktov kde môže prispieť aj predajom svojich zbraní.

No a to je dôvod prečo je potrebné narušiť stabilitu Slovenska, aby ľudia vyšli do ulíc, aby padla vláda. A to vlastne demokratickou formou, veď právo zhromažďovania, vyjadrovanie svojich názorov je dané dokonca ústavou.

A tak občania, ako dav, ktorý nepremýšľa, idú demonštrovať a je ím ľúto mladého života, ktorý však vlastne bol obetovaný ( vrahov vraj pustil dobrovoľne ) v záujme vyšších cieľov.

O čom sa nehovorí u nás ale ani v EU

05.02.2024

V USA sa z blížiacimi prezidentskými voľbami stupňuje napätie v spoločnosti do takej miery, že i v médiach sa objavujú vyjadrenia rôznych politikov, ako z radov „demokratov“, tak i „republikánov“, o obavách z občianskej vojny. Myslím, že podhubie pre toto napätie vytvára enormná nelegálna migrácia hlavne v južných štátoch USA. Hlavným ohniskom sa javí Texas, [...]

USA – Texas ?

27.01.2024

Text som vybral z novín Newsweek z článku „Ako Najvyšší súd USA podporuje na hraniciach Grega Abbotta za nezávislý Texas“ ( úryvok článku, voľný preklad ) : V každom prípade majú texaskí nacionalisti za sebou pár rokov práce. V decembri TNM doručila Republikánskej strane Texasu v Austine petíciu s počtom 139 456 ľudí. To si vyžiadalo poradné referendum o [...]

Zásadne som proti vojne, ale . ..

28.02.2022

Zásadne som proti vojne, ale… Každá vojna je zlá, teda aj tá ktorá práve prebieha na Ukrajine. Však všetky činy, ako jednotlivcov, čí skupín, politikov, aj predstaviteľov štátov, majú svoje príčiny a ciele. Myslím si, že v tomto zmysle, ak chceme hodnotiť nejakú udalosť, dokonca ju odsúdiť, mali by sme skúmať jej príčiny a ciele. Len tak sa totiž dá dospieť [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 97935x
Priemerná čítanosť článkov: 2720x

Autor blogu

Kategórie